Get Adobe Flash player
Kontakt 3 YouTube  Facebook  Instagram  

Пошук...

Наша адреса

 33027, Україна, 

м. Рівне, 

вул. Вишиванка, 35

тел. (0362) 64-34-03, 

Email: tehnich-college@nuwm.edu.ua

Ми на Google карті

 

Банери

Лічильник відвідувачів

1063198
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
В цьому місяці
За весь період
738
1104
7283
3071
12641
1063198
Ваш IP: 3.17.74.227
Server Time: 2024-04-19 13:25:59
  • IMG 56bc7900ccfc339f528a5fe95e5ed2d8 V
  • Den vidkr dverey
  • 7
  • DSC 1188
  • DSC 7481
  • DSC 7644
  • 2
  • 3
  • DSC 1769

ВСП "Рівненський технічний фаховий коледж НУВГП"

Міжнародний круглий стіл на тему «Музейна педагогіка в умовах воєнного стану»

26.05.2022р. відбувся Міжнародний круглий стіл на тему «Музейна педагогіка в умовах воєнного стану». Модератором заходу виступив Інститут педагогіки Національної академії педагогічних наук.
Регламент роботи міжнародного круглого столу передбачав: реєстрацію учасників, пленарне засідання, майстер-клас від Музею науки МАН, виступ і обговорення на п’яти секційних засіданнях та підбиття підсумків Міжнародного круглого столу. Захід тривав з 10:00 до 17:00 години.
Пленарне засідання розпочалося з вітального слова та промови: Довгий Станіслав доктор фізико-математичних наук, професор, академік НАПН в НАН України, президент Малої академії наук України; Макар Брюно голова та генеральний директор Universcience Париж, президент Еcside, Європейської мережі організації із залучення до науки; Фірмгофер Роберт головний виконавчий директор Центру науки Варшава; Топузов Олег доктор педагогічних наук, професор академік НАПН України, віцепрезидент НАПН України, директор Інституту педагогіки НАПН України; Шкуратов Олексій заступник міністра України з питань Євроінтеграції України; Рафаїльський Олег доктор історичних наук, професор, член-кореспондент НАН України, директор Інституту політичних і етнонаціональних досліджень імені І.Ф. Кураса, віцепрезидент Національної академії наук України; Спранча-Парасюк Галина кандидат історичних наук, доцент, архівіст в Українському національному музеї в Чикаго; Свириденко Денис доктор філософських наук, професор, завідувач кафедри ЮНЕСКО з наукової освіти, Національний педагогічний університет імені І.П. Драгоманова; Ткаченко Лідія кандидат педагогічних наук, старший науковий співробітник, провідний науковий співробітник, Інститут обдарованої дитини НАПН України, Добрівоє Лале Ерік керівник департаменту міжнародної співпраці, Центр сприяння науці, Республіка Сербія.
Міжнародний круглий стіл «Музейна педагогіка в умовах воєнного стану» передбачав виступ п’яти секцій: І. Вплив воєнного стану та науково-освітню роботу музеїв роль музеїв в освітньому процесі у період воєнного стану, ІІ. Музейна педагогіка в актуалізації культурної спадщини в умовах війни, ІІІ. Музейна педагогіка і актуалізації культурної спадщини в умовах війни, ІV. Проблема збереження пам’яток культури в умовах воєнних дій: етично-педагогічні аспекти, V. Інформаційно-комунікаційні технології у музейній педагогіці під час воєнного стану.
Наш коледж представлений в ІІ. секції роботи круглого столу з матеріалами на тему «Музей коледжу Відокремленого структурного підрозділу «Рівненський технічний фаховий коледж Національного університету водного господарства та природокористування» – невід’ємна складова освітньо-виховної роботи в умовах миру та війни». Виступала викладач, очільник музею коледжу Шваєнко Алла, яка підготувала статтю, доповідь та презентацію. Зауважу, що на фоні доповідачів секцій наш виступ якісно вирізнялася формами, заходами та проєктами роботи музею коледжу при освітньому закладі, де червоною лінією прослідковувалося освітньо-виховна та національно-патріотична робота, як музею коледжу, так і ВСП «Рівненський технічний коледж НУВГП».
Робота Міжнародного круглого столу піднімала такі питання як: розвиток музеїв в період воєнного стану, співпраця музеїв світу та України в напрямку збереження фондів та пошуку нових форм роботи музеїв, реалізація спільних проєктів та меморандумів музеїв світу та України, волонтерська робота музеїв з допомоги військовим, тимчасово перемішеним особам, обговорилася місія музею на фоні подій та суспільно-політичних стратегій розвитку глобалізаційного світу. Захід був цікавим, неординарним та дуже пізнавальним, який інтегрував музеалістів та освітян, які працюють в даному напрямку.
Результати роботи Міжнародного круглого столу «Музейна педагогіка в умовах воєнного стану» відобразяться у збірнику матеріалів та у сертифікаті учасника заходу.
Викладач Шваєнко А.Ю.

123456789101112