Get Adobe Flash player
Kontakt 3 YouTube  Facebook  Instagram  

Пошук...

Наша адреса

 33027, Україна, 

м. Рівне, 

вул. Вишиванка, 35

тел. (0362) 64-34-03, 

Email: tehnich-college@nuwm.edu.ua

Ми на Google карті

 

Банери

Лічильник відвідувачів

1050004
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
В цьому місяці
За весь період
62
193
1012
1549
6164
1050004
Ваш IP: 44.210.240.31
Server Time: 2024-03-29 10:09:31
  • IMG 56bc7900ccfc339f528a5fe95e5ed2d8 V
  • Den vidkr dverey
  • 7
  • DSC 1188
  • DSC 7481
  • DSC 7644
  • 2
  • 3
  • DSC 1769

ВСП "Рівненський технічний фаховий коледж НУВГП"

Про нагородження директора Миколи Васильовича Яцкова

Direktor11 березня 2023 року відзначив свій 70-річний ювілей директор ВСП «Рівненський технічний фаховий коледж НУВГП» Микола Васильович Яцков.

М.В. Яцков – кандидат технічних наук, старший науковий співробітник, Заслужений винахідник України, Відмінник освіти України, член-кореспондент Української екологічної Академії наук, академік Інженерної академії України, Почесний академік Академії прикладних наук України.

Яцков М.В. є відомим фахівцем у галузі магнітно-електричного розділення дисперсних систем, фізико-хімічних методів очищення речовин. Розробив багато нових технологічних способів та пристроїв для реалізації фізико-хімічних методів очищення речовин. Керував розробкою ряду пріоритетних бюджетних та госпдоговірних науково-дослідницьких тем, запроваджених в Україні і за кордоном. Автор 561 опублікованої наукової та науково-методичної праць, у т.ч. 1 відкриття, 1 ліцензії, 88 винаходів, запатентованих в Україні і за кордоном (США, Японія, Франція, Німеччина, Росія, Італія, Індія, Швеція), 41 навчального посібника (в т.ч. 6 посібників з грифом Міністерства освіти і науки України); одночасно опубліковано в міжнародних наукометричних базах даних «Scopus» і «Web of Science» 26 наукових робіт. Винаходи Миколи Васильовича склали предмет ліцензійної угоди з проблеми магнітного очищення природного газу, успішно реалізованої у Франції (вартість ліцензії – 2,5 млн фр. франків). Розробив методику та успішно здійснював наукове керівництво знищенням великої партії хімічних відходів, завезених у Рівненську область з Німеччини. Підготував 4 кандидати наук.

Впродовж 2000-2023 років під керівництвом та за активною особистою участю Яцкова М.В. успішно виконаний комплекс заходів з організації, становлення, ліцензування і акредитації ВСП «Рівненський технічний фаховий коледж НУВГП», в якому здійснюється підготовка фахівців з 9 робітничих професій, молодших спеціалістів та фахових молодших бакалаврів з 8 спеціальностей, молодших бакалаврів (початковий рівень вищої освіти) з трьох спеціальностей та бакалаврів (перший рівень вищої освіти) за спеціальністю 161 Хімічні технології та інженерія. Одночасно, в серпні 2005 року за активною особистою участю Яцкова М.В. на базі коледжу створений ще один новий заклад освіти у структурі університету – Костопільський будівельно-технологічний фаховий коледж.

Під керівництвом Яцкова Миколи Васильовича успішно розроблені Державні стандарти професійно-технічної освіти України з професій «Оператор склоформовочних машин» (2006 р.), «Монтажник санітарно-технічного устаткування» (2008 р.), «Лаборант хімічного аналізу» (2015 р.).

Згідно з вимогами Болонської декларації для інтеграції України у Європейське співтовариство у коледжі під керівництвом Яцкова М.В. на пріоритетних засадах реалізовується завершена ступенева система підготовки фахівців з провідних технічних спеціальностей: «кваліфікований робітник» - «молодший спеціаліст», «фаховий молодший бакалавр», «молодший бакалавр», «бакалавр» (коледж) - «бакалавр» - «спеціаліст» - «магістр» (університет).

Плідно працює з творчою молоддю. Активно керує студентською науковою роботою. Вихованці Миколи Васильовича – переможці університетського конкурсу студентських наукових робіт, готував студентів університету до участі в ІІ-ому етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з хімії, які займали чільні місця. Яцков Микола Васильович – голова Рівненської обласної секції з хімії Малої академії наук протягом 1994-2023 рр., співорганізатор під егідою МОН Всеукраїнських змагань учнівської молоді з радіоелектронного конструювання впродовж 6-ти років поспіль.

Яцков М.В. – учасник багатьох міжнародних та республіканських науково-технічних та навчально-педагогічних виставок, нагороджений медалями, дипломами та грамотами, у т.ч. грамотами та подяками Міністерства освіти і науки України, Академії педагогічних наук України, Рівненської обласної державної адміністрації, Рівненської обласної ради, управління освіти і науки Рівненської ОДА, виконавчого комітету Рівненської міської Ради, ректорату НУВГП. Постановою № 18 від 26.12.2017 року відзначений Почесною грамотою Всеукраїнської професійної спілки працівників сфери вищої освіти. Номінант Всеукраїнського видання «Винахідники України» та ювілейного видання «Творці Української Науки», опублікованих за підтримки Національної Академії Наук та Міністерства освіти і науки України. За активну волонтерську діяльність нагороджений Подякою «Союзу волонтерів України».

Наказом Міністра освіти і науки України за ініціативу та наполегливість, високий професіоналізм, сумлінне виконання службових обов’язків, вагомий особистий внесок у розвиток сфери освіти і науки України Микола Васильович нагороджений нагрудним знаком Міністерства освіти і науки України «За наукові та освітні досягнення» (наказ від 27.02.2023 року № 64-к).

Сердечно вітаємо Яцкова Миколу Васильовича з почесною нагородою і бажаємо й надалі незмінних перемог на професійній ниві!

1

2