Get Adobe Flash player
Kontakt 3 YouTube  Facebook  Instagram  

Пошук...

Наша адреса

 33027, Україна, 

м. Рівне, 

вул. Вишиванка, 35

тел. (0362) 64-34-03, 

Email: tehnich-college@nuwm.edu.ua

Ми на Google карті

 

Банери

Лічильник відвідувачів

1049983
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
В цьому місяці
За весь період
41
193
991
1549
6143
1049983
Ваш IP: 54.198.108.174
Server Time: 2024-03-29 08:57:07

День Соборності України в ВСП «РТФК НУВГП»

1Урочисте відзначення Дня Соборності стало традицією в нашому навчальному закладі. Зазвичай представники студентсько-учнівського парламенту залучаються до покладання квітів до памятних знаків боротьби за незалежність, до участі у флешмобах єднанняу країнців та конкурсу читців-декламаторів віршів на тему України, Соборності, Незалежності. Справді урочистий настрій створює тематична радіогазета. Відкриває радіогазету вступ-епіграф (слова І. Франка): «Ми мусимо навчитися чути себе українцями – не галицькими, не буковинськими українцями, а українцями без офіційних кордонів.» В радіогазеті названі імена випускників коледжу, які долучилися до новітньох боротьби за Соборність України. Це Роман Рудейчук та Роман Федорин. І імена тих, хто не повернувся живим: Олександр Борисенко, Олександр Бойко, Вячеслав Мироненко, Євген Рєпін – Логвиненко, Тарас Прончук, Олександр Омельчук, Юрій Попенко.

    1  Урочисте відзначення Дня Соборності стало традицією в нашому навчальному закладі. Зазвичай представники студентсько-учнівського парламенту залучаються до покладання квітів до памятних знаків боротьби за незалежність, до участі у флешмобах єднанняу країнців та конкурсу читців-декламаторів віршів на тему України, Соборності, Незалежності. Справді урочистий настрій створює тематична радіогазета. Відкриває радіогазету вступ-епіграф (слова І. Франка): «Ми мусимо навчитися чути себе українцями – не галицькими, не буковинськими українцями, а українцями без офіційних кордонів.» В радіогазеті названі імена випускників коледжу, які долучилися до новітньох боротьби за Соборність України. Це Роман Рудейчук та Роман Федорин. І імена тих, хто не повернувся живим: Олександр Борисенко, Олександр Бойко, Вячеслав Мироненко, Євген Рєпін – Логвиненко, Тарас Прончук, Олександр Омельчук, Юрій Попенко.

Багато цікавих фактів про День Соборності України містить радіогазета, випуск якої підготувала викладач суспільних дисциплін, завідувачка музею коледжу Шваєнко Алла Юріївна.

Стало традицією проводити такі виховні заходи:

  • Виховні години (бесіди ) в студентських та учнівських групах з темою «Свято єднання»;
  • Засідання круглого столу студентської наукової проблемної групи «Актуальні проблеми історії України та її державності»;
  • Історичні читання «Ідея Соборності українських земель – елемент суспільної свідомості українців»;
  • Конкурс рефератів із загальною тематикою «Береги злагоди»;
  • Виставка плакатів – портретна галерея «Обличчя української революції»;
  • Історичний екскурс в географію революції «Збруч – ріка Єднання»;

Вагомий вклад у справу Соборності привносить наш волонтерський рух, який активно діє, починаючи з 2015 року. Засновниками волонтерства в коледжі стали:

Павлючик О.В. (майстер в.н.), Шваєнко А.Ю.(викладач) та Тарасова К.Є(психолог). Студенти та учні коледжу активно залучаються до різних акцій. Це майстер-класи з плетіння маскувальних сіток, виготовлення буржуйок та металевих совків; збір засобів індивідуального користування, інструменту, електрозапчастин, «ЛЕД - ламп» та ін.

Добре налагоджений звязок з бійцями 72- й ОМБр., 30 – ї ОМБр., 45-ї ОМБр. та допомога наших волонтерів є запорукою Соборності України.

Бібліотека коледжу розмістила книжкову виставку «Сила великої злуки» та запланувала проведення віртуальної години державності «Соборна Україна від ідеї до життя» та тематичних виховних годин «Соборність - запорука майбутнього України», «Видатні державотворці – фундатори Соборності України».

2345